Green Walls

 • Blog, Finisaje noi in constructii

Este vorba despre un perete decorativ din plante verzi ce alcatuiesc un fel de gradina verticala adosata unui perete interior sau exterior al unei cladiri. Acest gen de pereti au devenit tot mai utilizati in designul interior datorita proprietatilor estetice cat si datorita beneficiilor pe care le prezinta. Iata cateva dintre ele:

  1. In lunile calde de vara acest tip de perete adosat peretilor exteriori ai unei cladiri poate reduce temperatura interioara cu pana la 10 grade astfel incat se va reduce consumul de aer conditionat si implicit si cel de energie electrica.

  2. Combat sindromul de “Cladire bolnava”, plantele absorbind gazele ca monoxidul de carbon si formaldehidele din atmosfera, contribuind astfel la imbunatatirea calitatii aerului respirat de persoanele aflate in cladire.

  3. Cercetarile au aratat ca plantele creaza un mediu mai placut la locul de munca reducand stresul si contribuind la ridicarea moralului aducand persoanele din preajma lor mai aproape de natura.

  4. Contribuie la reducerea nivelului de zgomot interior sau exterior .

  5. Existenta unor asemenea pereti verzi poate creste valoarea imobilului respectiv.

                  

Ideea unui asemenea perete i-a venit prima oara lui Stanley Hart White in 1938, profesor de peisagistica si arhitectura la Universitatea din Illinois, dar prima oara cand s-a realizat un perete verde a fost dupa 50 de ani, de catre botanistul francez Patrick Blanc – in 1988.

                 

Azi, gradinile verticale sunt prezente peste tot, atat in spitale, cladiri de birouri, hoteluri, cat si in domeniul rezidential. Daca aveti posibilitatea realizarii uni asemenea perete in locuinta dumneavoastra sau la locul de munca, nu ezitati, merita pe deplin efortul intretinerii lui.

Sursa:

http://blog.ambius.com

There are no comments yet, be the first to say something